Tamara wil graag haar recept voor een verfrissende pastasalade delen. Een heerlijk recept, dat zo op tafel staat. Ideaal voor bij de barbecue of gewoon als maaltijd.
Lekker met een koud glas rosé
“Door het Italiaanse tintje is deze lauwwarme pastasalade extra lekker op lente- en zomeravonden”, zegt Tamara. “En hij is ook nog eens snel en makkelijk om te maken. Zelf eet ik deze salade het liefste in de zon, met een koud glas rosé erbij.”
Ingrediënten voor twee personen
- 2 kipfilets
- Pasta (zoals tricolore, fusilli of farfalle)
- 1 rode ui
- Klein blikje mais
- 2 of 3 grote augurken
- 1 grote tomaat of een paar snoeptomaatjes
- 1/3 komkommer
- Zakje ijsbergsla, rucola, veldsla of gemengde sla
- 1 rode paprika
- Pitten (zoals pijnboom-, pompoen- of zonnebloempitten)
- Pesto
- Peper, zout en Italiaanse kruiden
- (Olijf)olie
- Dressing (zoals Cardini’s Original Caesardressing)
Zo maak je het
- Breng ruim water aan de kook, met een scheut olijfolie en snufje zout.
- Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
- Was de groenten.
- Snijd de rode ui en groenten in stukjes.
- Meng in een saladekom de sla en de groenten.
- Giet en spoel de mais af en voeg toe aan de salade.
- Voeg één of twee eetlepels pesto toe.
- Snijd de kipfilets in stukjes en bestrooi ze met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pitten, zonder olie, tot deze licht verkleuren en beginnen te poffen.
- Haal de pitten uit de pan en bewaar apart.
- Verhit nu de olie in de pan en bak daarin de kip gaar.
- Verspreid de pasta over diepe borden, schep er flink wat salade overheen en maak af met de stukjes kipfilet, dressing en een handje geroosterde pitten.
Buon Appetito e saluti!
Tamara
Wat is jouw favoriete maaltijdsalade?
Wat vind jij de lekkerste maaltijdsalade? Heb je een goed recept? Mail de redactie.